Tekirdağ sınırları dahilinde kurulan sekiz adet ıslah OSB’den biri olan Velimeşe OSB, 2012 yılında tüzel kişilik kazandı ve yürütülen ıslah çalışmalarının neticelenmesi sonucu 2013 yılında ıslahtan çıkarak OSB niteliği kazandı. Velimeşe OSB, toplamda 1.020,28 hektarlık alanı ile Tekirdağ’da bulunan 13 OSB arasından en büyük 2’nci OSB olurken; Türkiye genelinde yer alan 357 OSB arasında 13’üncü sırada yer alıyor. OSB’de içerisinde halihazırda 223 dolu parsel bulunurken, doluluk oranı yüzde 46’ya ulaşıyor. Sektörel anlamda ana kümelenme tekstil sanayine ait olan Velimeşe OSB’de, bunun yanı sıra metal, makine ve kimya sektörlerine ait firmalar üretim yapıyor. Yaklaşık 200 firmanın faaliyet gösterdiği bölgede, 27 bin kişiye istihdam sağlanıyor.
484 SANAYİ PARSELİ
180 faal, 13 inşaat halinde, 237 boş parseliyle toplam 484 sanayi parseline sahip olan Velimeşe OSB; Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’nin başlattığı “Milli Üretim ve Ticaret Üssü (TEKMÜSKOOP)” projesine de ev sahipliği yapıyor. Velimeşe OSB içerisinde pilot proje olarak hayata geçen uygulama, üretim alanları ve imkânları kısıtlı olan küçük sanayi sitesi üreticilerinin OSB’lere rahat geçiş yapabilmelerini sağlamayı amaçlıyor.
MÜTEŞEBBİS HEYETİ BAŞKANI VALİ
Müteşebbis heyeti, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında, Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Ergene Belediyesi katılımcıları ile 15 asil ve 15 yedek üyeden oluşan OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını, YİKOB'u temsilen Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı yürütüyor.